Wist je dat
het
RENDEMENT op hotelkamers blijft stijgen? 

Met The Banks Hotel zijn we niet aan ons proefstuk toe voor wat het verkopen van hotelkamers betreft. Eerder verkochten we al het volledige B&B Hotel op Nieuw Zuid en het Prizeotel aan het Antwerpse Eilandje. Stuk voor stuk projecten die in een mum van tijd snel helemaal uitverkocht waren. Niet verwonderlijk, want het rendement op hotelkamers is hoog. En het wordt jaarlijks geïndexeerd! 

In The Banks Hotel kan u al een kamer kopen vanaf 121.500 euro (exclusief kosten). De contractuele basishuuropbrengst voor deze kamer bedraagt netto 5.400 euro per jaar en dat wordt  jaarlijks geïndexeerd. “Wie investeerde in ons vorige hotelproject, Prizeotel Antwerpen, zag de maandelijkse huurinkomsten sinds de opening in 2020 al met 22% omhoog gaan”, legt vastgoedexpert Cedric Heeren uit. Wat de toekomst brengt, kunnen we niet voorspellen, maar zelfs met een beperkte indexering kan die jaarlijkse 5.400 euro nog stijgen. 

“Wie investeerde in ons vorige hotelproject, zag de maandelijkse huurinkomsten sinds de opening al met 22% omhoog gaan.”

Meerwaarde op lange termijn
Los van de recurrente inkomsten uit de verhuur van uw kamer, kan een hotelkamer u ook op middellange tot lange termijn heel wat extra opbrengen. Net zoals bij andere vormen van vastgoed kan u op termijn heel wat meerwaarde halen uit de verkoop van uw vastgoed. Ook op dat vlak lijkt de hotelmarkt in ons land tamelijk gunstig. Vergeleken met het Europese gemiddelde zijn Belgische hotelkamers immers nog tamelijk ondergewaardeerd, zo blijkt uit de Hotel Valuation Index. Tegelijkertijd stijgen ze bovengemiddeld in waarde. In 2022 steeg de waarde van een gemiddelde hotelkamer in ons land met 4,7%, terwijl het Europese gemiddeld op 3,3% lag. (bron: 2023 Hotel Valuation Index)

Investeren in hotelkamers: wereldwijd succes
In ons land is investeren in hotelkamers een relatief recent fenomeen, maar elders in de wereld is het al langer ingeburgerd, vooral dan bij de grote vermogens. Zo vindt Bill Gates, oprichter van Microsoft, hotelvastgoed een “geweldige investering”. Ook bekende voetballers als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo hebben zich de afgelopen jaren op de hotelindustrie geworpen. Telkens met succes. Niet verwonderlijk dus dat steeds meer mensen in hotelkamers een populair alternatief vinden voor klassieke beleggingsproducten.

Investeren in hotelkamers iets voor u? Laat u adviseren door onze ervaren vastgoedexperts.

Dit artikel delen: