Investeren in HOTELKAMERS
in de lift

Investeren in hotelkamers wordt almaar populairder. Dat heeft te maken met het lage risico en het hoge rendement. De instapkosten zijn doorgaans een pak lager dan wanneer u investeert in een appartement of een huis. In ons nieuwe project The Banks Hotel kan u al een kamer kopen vanaf 121.500 euro (exclusief kosten). Voor dat geld krijgt u een zorgeloze en inflatiebestendige investering, want uw huuropbrengsten worden jaarlijks geïndexeerd.

Ideale beleggingsproduct
Omdat het beheer en het gebruiksrecht van de hotelkamer worden overgedragen aan de hoteluitbater, hebt u geen beheerszorgen of onderhoudskosten en betaalt u geen verhuurcommissies. U hebt geen last van leegstand, want de hoteluitbater keert u een vaste huuropbrengst uit, ongeacht de bezettingsgraad van de kamer. Uw huurinkomsten zijn bovendien (als particulier) belastingvrij en de hoteluitbater betaalt zelfs uw jaarlijkse onroerende voorheffing. “In zekere zin is The Banks Hotel het ideale beleggingsproduct”, aldus Cedric Heeren van Triple Living. “Als investeerder hebt u geen zorgen, maar u kan wél rekenen op een vast en geïndexeerd rendement.”

Ervaring met hotelkamers
“Met The Banks Hotel zijn we niet aan ons proefstuk toe voor wat het verkopen van hotelkamers betreft’, gaat Heeren verder. “Eerder verkochten we al het B&B Hotel op Nieuw Zuid en het Prizeotel aan het Antwerpse Eilandje. Telkens was het in een mum van tijd helemaal uitverkocht. Het hotel op Nieuw Zuid hebben we verkocht aan één eigenaar, maar Prizeotel werd aan verschillende particuliere kopers verkocht. Die zullen van hun investering nog geen spijt hebben, want door de automatische indexering van de huurinkomsten, zagen die hun maandelijkse huurinkomsten sinds de opening van het hotel al met 22% omhoog gaan.”

Investeren in hotelkamers is niet langer enkel weggelegd voor investeringsmaatschappijen en institutionele investeerders. Dankzij projecten als The Banks Hotel in Brussel krijgen ook particulieren de kans om te investeren in hotelvastgoed. Geïnteresseerd?