De Brusselse KANAALZONE heeft een ongekend GROEIPOTENTIEEL

Dat er reikhalzend wordt uitgegeken naar The Banks Hotel ligt niet alleen aan het hotelconcept van Hospitality House. Ook de bruisende, groene buurt en de uitstekende centrale ligging nabij Tour & Taxis en de bedrijvige Noordwijk, maken de aantrekkingskracht van het project des te groter.

METAMORFOSE VOOR DE BUURT
De Brusselse Kanaalzone ondergaat een ware metamorfose. Met nieuwe bruggen en parken, culturele trekpleisters en projecten als The Banks Hotel wordt de oude industriezone langzaam maar zeker een meer dan aantrekkelijke ontmoetingsplaats. Het Masterplan van de hele buurt zet sterk in op levenskwaliteit en sluit aan bij de grote vergroening en opwaardering van de wijde omgeving.

Voor The Banks Hotel strekt zich vanaf 2024 het langverwachte Becopark uit, een brede groenboulevard van 3,2 hectare. Het Becopark wordt 750 meter lang en zal van Sainctelette tot het Redersplein aan de UP-sitetoren lopen. In totaal zijn er in de nabije omgeving maar liefst 4 parken voorzien, waaronder het grote landschapspark op de vlakbijgelegen Tour & Taxis-site. Dat park is ontworpen door landschapsarchitect Bas Smets. Het Becopark en het park aan Tour & Taxis worden bovendien met elkaar verbonden, waardoor de omgeving van het hotel er een grote uitgestrekte groenoase bijkrijgt.

“THE SKY IS THE LIMIT”
Op de lange termijn biedt deze buurt een ongekend groeipotentieel. “The Sky is the limit voor deze buurt”, zegt Esa Van den Heuvel, woordvoerster bij projectontwikkelaar Triple Living, dat het hotel bouwt. “Dankzij de ontwikkeling van Tour & Taxis heeft de buurt de afgelopen jaren al een ongelooflijke boost gekregen. Creatieve ondernemingen, culturele events, diensten, retail en vernieuwende initiatieven: ze hebben van deze buurt een bruisende plek gemaakt, waar jonge mensen en professionals in grote getalen naartoe komen. In de toekomst wordt de omgeving nog veel veel interessanter voor investeerders. Zo komt er op de vroegere Citroën-site het Centre Pompidou, een 35.000 vierkante meter groot kunstmuseum. Het oude goederenstation op de Tour & Taxis-site – het Gare Maritime – wordt een gigantische markt- en evenementenhal. En wie de oversteek wil maken naar de bedrijvige Noordwijk, die neemt gewoon de Suzan Danielbrug. Dat was lange tijd de missing link van de buurt.”

4 UNIEKE TROEVEN VAN DE BRUSSELSE KANAALZONE

1. De centrale ligging, vlakbij de bedrijvige Noordwijk en op wandelafstand van de gezellige Vlaamse wijk

2. Het vele groen in de buurt: van Becopark aan het water tot grote landschapspark van Tour & Taxis

3. Populaire hub voor creatieve ondernemingen, retail en vernieuwende initiatieven

4. Groeiplek voor culturele en sociale initiatieven: komst van Brussels Centre Pompidou en markt- en evenementenhal Gare Maritime.